Oljenedtur gir trøbbel for Røkke jr.

Akastors omsetning på 1,4 milliarder mindre enn på samme tid i fjor. Den nokså ferske konsernsjefen Kristian Røkke, melder om kostnadskutt også i nærmeste fremtid. Akastor, som ble skilt ut fra Aker Solutions for et år siden, la frem resultater fra tredje kvartal i mandag. Driftsresultat på minus 169 millioner kroner Rapporten viser en omsetning som … Continued

Akastors omsetning på 1,4 milliarder mindre enn på samme tid i fjor.

Den nokså ferske konsernsjefen Kristian Røkke, melder om kostnadskutt også i nærmeste fremtid. Akastor, som ble skilt ut fra Aker Solutions for et år siden, la frem resultater fra tredje kvartal i mandag.

Driftsresultat på minus 169 millioner kroner

Rapporten viser en omsetning som falt fra 5,09 milliarder til 3,67 milliarder kroner, målt mot samme periode i fjor, melder E24. Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) falt fra 853 millioner kroner til minus 169 millioner kroner.

– Markedssituasjonen som påvirker Akastor porteføljeselskaper er fortsatt utfordrende og er ventet å svekkes ytterligere i de kommende kvartalene. Vi fokuserer internt på å justere kostnadsbasen til hvert enkelt porteføljeselskap, mens vi bevarer den organisasjonelle kapasiteten, sier Røkke til E24.

Kutter 33 prosent av arbeidsstokken

Så langt har Akastor kuttet omtrent 20 prosent av arbeidsstokken, og i rapporten opplyser selskapet at de har planer om å la totalt 33 prosent gå. Selskapet har gått fra nesten 7.600 ansatte i fjor høst til 6.098 ved utgangen av tredje kvartal.

Nøkkeltall:

  • Driftsinntekter: 3.678 millioner kroner (5.095 millioner kroner)

  • Driftsresultat: -1.576 millioner kroner (579 millioner kroner)

  • Resultat før skatt: -1.775 millioner kroner (240 millioner kroner)

(Kilde: NTB)