Økte marginer hos COWI

Les hvordan. Henrik R. Mortensen, ansvarlig for implementering av ERP systemer i COWI, forteller hvordan forretningssystemet Maconomy har gitt dem nøyaktig innsikt i deres prosjekter og økonomi. COWI er et av Norges ledende rådgivende ingeniørselskaper med over 1000 medarbeidere. Med kompetanse i verdensklasse innen teknikk, miljø og samfunnsplanlegging, er deres virksomhet er en sum av … Continued

Les hvordan.

Henrik R. Mortensen, ansvarlig for implementering av ERP systemer i COWI, forteller hvordan forretningssystemet Maconomy har gitt dem nøyaktig innsikt i deres prosjekter og økonomi.

COWI er et av Norges ledende rådgivende ingeniørselskaper med over 1000 medarbeidere. Med kompetanse i verdensklasse innen teknikk, miljø og samfunnsplanlegging, er deres virksomhet er en sum av prosjekter.

Første halvår 2012 hadde COWI en inntjeningsprosent på bare 1,7 %. Det var derfor kritisk for de å få informasjon om deres prosjekter på plass. Mye av COWI sin beslutningskraft foregår ute i prosjektene og de hadde derfor et behov for å gi informasjon og beslutningskraft til den enkelte prosjektleder. COWI valgte Maconomy for å håndtere hele deres samlede økonomi, men også for å gi prosjektlederne et verktøy som integrerer med den prosjektledelse de skal gjøre. Det gjelder både i tilbudsfasen og i gjennomføringen hvor løpende kostander hele tiden vises for prosjektleder, slik at de enkelt kan se hvor det er behov for å gripe inn og lede prosjektet på rett spor.

COWI har nå et oppdatert bilde av deres prosjekter og homogen informasjon på tvers av deres prosjekter. Ledelsen kan enkelt se hvilke prosjekter som glir ut, hvor er det behov for flere ressurser, og å se fremover rettet; hva har de av prosjekter og hvordan ser deres ressursbelegging ut. 

I videoen forteller Mortensen at de 1 år etter implementeringen av Maconomy, (det var mange faktorer som spiller inn) har økt sine marginer fra 1,7 til 5,5 %.

Dette gir en helt annen stemning og en helt annen måte å drive forretning på, sier Mortensen.