Bilde av penger.

Økokrim sikter oljeselskaper

Siktet for å ha bedratt staten for flere hundre millioner. Seismikkselskapet TGS Nopec er blant flere selskaper og personer i oljesektoren som Økokrim har siktet for å ha bedratt staten for flere hundre millioner kroner. Økokrim gjennomførte tirsdag morgen ransaking hos flere selskaper i Norge, opplyser førstestatsadvokat Marianne Bender til NTB. Vi kan bekrefte at … Continued

Siktet for å ha bedratt staten for flere hundre millioner.

Seismikkselskapet TGS Nopec er blant flere selskaper og personer i oljesektoren som Økokrim har siktet for å ha bedratt staten for flere hundre millioner kroner.

Økokrim gjennomførte tirsdag morgen ransaking hos flere selskaper i Norge, opplyser førstestatsadvokat Marianne Bender til NTB.

Vi kan bekrefte at Økokrim har pågrepet flere personer og ransaket flere selskaper. Personene og selskapene er siktet for grovt skattesvik og medvirkning til dette i tilknytning til virksomhet i oljesektoren, sier Bender til NTB.

TGS opplyser i en børsmelding tirsdag morgen at selskapet er siktet for brudd på skatte- og verdipapirlovgivningen og at Økokrim har ransaket selskapets lokaler i Asker.

Kontrakt fra 2009
Bender bekrefter at TGS er blant flere selskaper som er siktet for grovt skattesvik og medvirkning til grovt skattesvik, men Økokrim vil verken si hvor mange selskaper som er siktet eller hvor mange personer som er pågrepet.

Økokrim har siktet TGS for lovbrudd i forbindelse med en kontrakt inngått med Skeie Energy AS, senere kjent som E & P Holding, i 2009, ifølge børsmeldingen.

Økokrim har mistanke om at selskapene har unndratt til sammen flere hundre millioner kroner.

Norges inntekter fra kontinentalsokkelen utgjør nesten 30 prosent av statens inntekter. Det er derfor alvorlig når Økokrim sikter personer og selskaper for å ha bedratt staten for flere hundre millioner, mener førstestatsadvokaten.

Markedsmanipulasjon
Et av selskapene som Økokrim tirsdag gikk til aksjon mot, er også siktet for markedsmanipulasjon.

For å sikre verdiskaping og økonomisk vekst i Norge er det viktig at finansmarkedet har troverdighet og at investorene har tillit til at de tallene som selskaper presenterer, er riktige. Det er derfor alvorlig når Økokrim sikter et selskap for markedsmanipulasjon, sier Bender til NTB.

Økokrim er i startfasen av etterforskningen og vil derfor ikke kommentere identiteten til noen av selskapene. De personene som er siktet, er norske statsborgere.

TGS opplyser i børsmeldingen at selskapet samarbeider med Økokrim. Selskapets aksje falt 3,5 prosent til 202,30 kroner en halvtime etter at handelen startet på Oslo Børs.

©NTB)