Marathon Oil Norway solgt

Hva med de ansatte? Ifølge signaler fra Det norske vil ingen ansatte bli overflødige som følge av overtakelsen, sier Kurt Michelsen, Kommunikasjonsdirektør i Marathon Oil Norge til enerWE.no. De har indikert at de ønsker å beholde alle Marathon-ansatte og fortsatt aktivitet ved vårt kontor i Stavanger. Det norske oljeselskap, som har Kjell Inge Røkkes konsern … Continued

Hva med de ansatte?

Ifølge signaler fra Det norske vil ingen ansatte bli overflødige som følge av overtakelsen, sier Kurt Michelsen, Kommunikasjonsdirektør i Marathon Oil Norge til enerWE.no.

De har indikert at de ønsker å beholde alle Marathon-ansatte og fortsatt aktivitet ved vårt kontor i Stavanger.

Det norske oljeselskap, som har Kjell Inge Røkkes konsern Aker som hovedaksjonær, har inngått avtale om å kjøpe Marathon Oil Norge for 12,6 milliarder kroner.

Oppkjøpet av Marathon Oil Norge er et stort skritt fremover for Det norske som selskap, sier administrerende direktør Karl Johnny Hersvik i Det norske oljeselskap.

Marathon Oil Norge passer godt med Det norske, mener han.

Det gjelder både med hensyn til driftskompetanse, kontantstrøm og produksjonsprofil. Oppkjøpet er viktig med tanke på å møte vårt finansieringsbehov for Ivar Aasen og Johan Sverdrup, samtidig som det reduserer selskapets risiko, sier Hersvik.

Aker hovedeier

Aker-konsernet, med investor Kjell Inge Røkke i spissen, er største aksjonær i oljeselskapet, med en eierandel på like under 50 prosent.

Administrerende direktør Øyvind Eriksen i Aker mener kjøpet er en «milepæl» for Det norske.

Det gjør Det norske om til en stor, uavhengig europeisk olje- og gassprodusent, og det gjør selskapet i stand til å spille en enda viktigere rolle i utviklingen av den norske kontinentalsokkelen, sier han.

Etter oppkjøpet vil Det norske ha mer enn 450 ansatte.

Det er fortsatt store muligheter på norsk sokkel, og vi vil forbli et rendyrket selskap med aktivitet på den norske kontinentalsokkelen, sier Sverre Skogen, styreleder i Det norske.

Blant Europas største

Det norske og Marathon Oil Norge har sikret seg til sammen 202 millioner fat oljeekvivalenter i påviste og sannsynlige reserver. Det er i tillegg ventet at reservene vil øke betydelig når plan for utbygging og drift av oljefeltet Johan Sverdrup blir lagt fram i februar neste år.

Samlet produksjon for Marathon Oil Norge og Det norske oljeselskap var i 2013 rundt 84.000 fat per dag.

Det nye selskapet vil bli én av Europas største oljeprodusenter.

Strategien og visjonen til Det norske har alltid vært å skape et sterkt norsk selskap innen leting og produksjon. Med dette oppkjøpet omdanner vi selskapet og har nådd vårt mål langt foran skjema, sier Skogen.

Strømlinjeforming av Marathon

Marathon Oil opplyser at selskapet har hatt et behov for å «forenkle og strømlinjeforme» sin forretningsvirksomhet.

Marathon Oil har store eierinteresser fordelt på tre høykvalitetsområder i USA der det er muligheter for vekst og ytterligere økt aktivitet, sier Marathon Oils administrerende direktør Lee M. Tillmann.

Slik vekst vil være selskapets førsteprioritet i tida framover, opplyser han.

Den strenge fordelingen av kapital til områder som kan gi langsiktig vekst og økt inntjening og forbedrede marginer, er strategisk nødvendig, sier Tillmann.

©NTB