Laveste strømpris siden 2007

Og strømforbruket går ned. Den gjennomsnittlige strømprisen i første halvår var den laveste på sju år, viser en oversikt fra kraftbørsen Nord Pool Spot. Strømprisen på kraftmarkedet i Oslo i årets seks første måneder er beregnet til 21 øre per kilowattime (kWh), før moms og påslag. I samme periode i fjor var snittprisen 31 øre … Continued

Og strømforbruket går ned.

Den gjennomsnittlige strømprisen i første halvår var den laveste på sju år, viser en oversikt fra kraftbørsen Nord Pool Spot.

Strømprisen på kraftmarkedet i Oslo i årets seks første måneder er beregnet til 21 øre per kilowattime (kWh), før moms og påslag. I samme periode i fjor var snittprisen 31 øre per kWh. Vi må tilbake til 2007 for å finne like lave strømpriser.

Prisene viser at vi har et velfungerende kraftmarked, sier kommunikasjonssjef i Nord Pool Spot, Stina Johansen.

I Norden er det flere ting som påvirker strømprisene, men vær og temperatur er viktige faktorer i det nordiske kraftmarkedet.

I og med at mye av oppvarmingen i Norge skjer med strøm, vil temperaturen påvirke strømforbruket – og dermed også prisene – i stor grad, forklarer Johansen. Hittil i år ligger det samlede strømforbruket rundt 5 prosent lavere enn i fjor.

Tirsdag kom det også en annen positiv nyhet for mange av landets strømkunder: Et nytt sjøkabelanlegg i ytre Oslofjord ble satt i drift. Anlegget som er 13 kilometer langt og ligger på 200 meters dyp. Det er en del av en høyspentledning mellom Skien og Sarpsborg. I tillegg til å bidra til sikker strømforsyning i Sør-Norge, er den viktig for kraftoverføringen mellom Norge og Sverige, sier Statnett i en pressemelding.

©NTB