Lave oljepriser i flere år

Bedring først mot slutten av 2017. Først mot slutten av 2017 vil oljeprisen ha steget til 80 dollar fatet, tror Statistisk sentralbyrå. Prisene kommer ikke opp mot gamle nivåer «med det første». Det kraftige oljeprisfallet de siste ukene var et sentralt hovedtema da byrået torsdag redegjorde for sitt syn på konjunkturutviklingen de kommende tre årene. I … Continued

Bedring først mot slutten av 2017.

Først mot slutten av 2017 vil oljeprisen ha steget til 80 dollar fatet, tror Statistisk sentralbyrå. Prisene kommer ikke opp mot gamle nivåer «med det første».

Det kraftige oljeprisfallet de siste ukene var et sentralt hovedtema da byrået torsdag redegjorde for sitt syn på konjunkturutviklingen de kommende tre årene. I motsetning til etter finanskrisen som ble utløst i 2008, vil ikke oljeprisen hente seg inn igjen like raskt denne gangen.

Riktignok kommer etterspørselen til å ta seg noe opp i prognoseperioden, men ikke mer enn at oljeprisen kun vil stige til rundt 80 dollar fatet mot slutten av 2017, ifølge forsker Andreas Benedictow.

Den lave prisen vil dempe tilbudet noe og trolig stimulere etterspørselen. Men vi venter ikke at oljeprisen skal tilbake til gamle høyder med det første, sa han.