Bilde av bensinpumpe

Ikke aktuelt å kutte

Høyt nivå er viktig. OPEC ber Norge og andre oljeproduserende land om å pumpe opp mindre olje for å holde tritt med fallende oljepriser. – Ikke aktuelt, er svaret fra Olje – og energidepartementet. Et stabilt oljemarked med priser på et rimelig høyt nivå er viktig for både oljeproduserende og oljekonsumerende land. Det er ikke … Continued

Høyt nivå er viktig.

OPEC ber Norge og andre oljeproduserende land om å pumpe opp mindre olje for å holde tritt med fallende oljepriser. – Ikke aktuelt, er svaret fra Olje – og energidepartementet.

Et stabilt oljemarked med priser på et rimelig høyt nivå er viktig for både oljeproduserende og oljekonsumerende land. Det er ikke aktuelt å begrense norsk oljeproduksjon i dag, sier kommunikasjonsrådgiver Ella Bye Mørland til NTB.

Oljeprisene er nå på sitt laveste nivå på over tre år. Bare de siste tre månedene har oljeprisen sunket med 26 prosent, og tidligere denne uken falt den til under 80 dollar fatet.

Torsdag denne uka skal de tolv medlemmene i Organisasjonen av oljeeksporterende land (OPEC) møtes for å bestemme hvor stor oljeproduksjonen skal være framover.

Men den tiden er forbi da OPEC alene beslutter hvor mye olje som skal pumpes opp og dermed bestemmer oljeprisen, sier tidligere oljeminister i Qatar, Abdullah Bin Hamad Al-Attiyah.

OPEC alene kan ikke lenger kontrollere markedet. Denne gangen må også Russland, Norge og Mexico bidra. OPEC kan kutte, men tilførselen fra ikke-medlemmer vil øke, og hva vil dette gjøre med markedet, sier Attiyah til nyhetsbyrået Bloomberg.