Bilde av penger.

Hva var det jeg sa?

Folketrygdfondet forutså oljefallet. Folketrygdfondet forutså fallet i oljebransjen og sikret seg dermed meravkastning ved å redusere eierandelen i tide. Vi har over tid redusert vår eierandel i oljeservice, og derfor får vi meravkastning, sier administrerende direktør Olaug Svarva til Dagens Næringsliv. Totalt fikk Folketrygdfondet, som formelt heter Statens pensjonsfond Norge, en avkastning på 0,4 prosent … Continued

Folketrygdfondet forutså oljefallet.

Folketrygdfondet forutså fallet i oljebransjen og sikret seg dermed meravkastning ved å redusere eierandelen i tide.

Vi har over tid redusert vår eierandel i oljeservice, og derfor får vi meravkastning, sier administrerende direktør Olaug Svarva til Dagens Næringsliv.

Totalt fikk Folketrygdfondet, som formelt heter Statens pensjonsfond Norge, en avkastning på 0,4 prosent i tredje kvartal. Så langt i år er avkastningen på 9,8 prosent, hvilket gjør at fondet når målet om å slå markedet. Smart salg i oljeserviceselskaper er altså årsaken.

Olaug Svarva tror mange oljeserviceselskaper går en tøff tid i møte, og sier de som eier er forberedt på en vanskelig periode framover.

Vi ser dramatisk endrede rammebetingelser over de siste årene, sier Svarva, som mener endringen begynte allerede for to år siden, da optimismen i bransjen var på topp. Hun mener aksjemarkedet ved å prise inn pessimismen har vært mer forutseende enn industrien.

Fondet økte med 0,7 milliarder kroner til 182,4 milliarder i løpet av tredje kvartal.