Hindret ikke børsfall

Statoil var dagens tredje mest omsatte aksje. Yara steg kraftig på Oslo Børs tirsdag. Det var likevel ikke nok til å motvirke at et Statoil-fall dro hovedindeksen ned 1,2 prosent til 608,02 poeng. Yara-aksjen var den desidert mest omsatte på børsen tirsdag. Gjødsel- og kjemikaliegiganten er i samtaler med amerikanske CF Industries om en mulig … Continued

Statoil var dagens tredje mest omsatte aksje.

Yara steg kraftig på Oslo Børs tirsdag. Det var likevel ikke nok til å motvirke at et Statoil-fall dro hovedindeksen ned 1,2 prosent til 608,02 poeng.

Yara-aksjen var den desidert mest omsatte på børsen tirsdag. Gjødsel- og kjemikaliegiganten er i samtaler med amerikanske CF Industries om en mulig sammenslåing. Kursen endte på 325 kroner – en oppgang på 3,9 prosent – etter å ha vært oppe i hele 345 kroner på det høyeste. Yara-aksjer for over 1,4 milliarder kroner skiftet eier tirsdag.

Seadrill-aksjen steg 1,6 prosent mandag, etter å ha falt betydelig siden Tor Olav Trøim, John Fredriksens mangeårige samarbeidspartner, fredag trakk seg fra styret. Ifølge Dagens Næringsliv har Fredriksen via sitt selskap Hemen Holding kjøpt nye to millioner aksjer i selskapet.

Indeks-tungvekteren Statoil var dagens tredje mest omsatte aksje, og en nedgang på 2,2 prosent bidro sterkt utviklingen. I tillegg var Hydro (-0,8), DNB (-2,3), Marine Harvest (-2,1), Subsea 7 (-2,2), Telenor (-1,7) og Golden Ocean Group (-5,7) med på å trekke børsen ned.

Også de andre europeiske markedene preges av nedgang. I London falt FTSE 100-indeksen 1,4 prosent, mens DAX-indeksen i Frankfurt og CAC 40 i

Paris falt henholdsvis 1,6 og 1,9 prosent.

Prisen på amerikansk lettolje tok seg opp tirsdag ettermiddag, og den ble omsatt for 91,75 dollar. Nordsjøolje går marginalt ned i pris og går for 96,81 dollar fatet.

©NTB