Bilde av bensinpumpe

Gleder seg over synkende oljepris

Vil bidra til økt vekst. De laveste oljeprisene på over tre år kan være det verden trenger for å få fart på en stagnert økonomi, sier Det internasjonale pengefondet IMF. I en rapport til G20-landene som møtes til toppmøte i Brisbane i Australia til helgen, sier IMF at verdensøkonomien fortsatt plages av en rekke negative … Continued

Vil bidra til økt vekst.

De laveste oljeprisene på over tre år kan være det verden trenger for å få fart på en stagnert økonomi, sier Det internasjonale pengefondet IMF.

I en rapport til G20-landene som møtes til toppmøte i Brisbane i Australia til helgen, sier IMF at verdensøkonomien fortsatt plages av en rekke negative faktorer, blant annet den særdeles svake veksten i Europa.

Men det at oljeprisen er falt med nesten 20 prosent siden september, vil bidra til økt vekst om alle andre faktorer er like, sier IMF.

I rapporten fastholder IMF spådommen om en global vekst på 3,3 prosent i år og 3,8 prosent neste år. En svak utvikling i eurosonen, trusler fra pågående konflikter og muligheten for akutte korreksjoner på børsene er blant faresignalene.

IMF sier likevel at en lavere oljepris er et tveegget sverd, siden den skader land som er avhengige av oljeeksport, og som opplever svak vekst, spesielt Russland.