Bilde av kamera

Foreslås som ny Statoil-styreleder

Rennemo og Mulva stiller ikke til gjenvalg. Valgkomiteen i Statoil går inn for at Øystein Løseth blir ny styreleder i selskapet etter Svein Rennemo. Roy Franklin foreslås som nytt styremedlem og styrets nestleder. Løseth har vært medlem av Statoil-styret siden 1. oktober 2014 og er medlem av styrets revisjonsutvalg. Han er utdannet sivilingeniør fra NTNU og … Continued

Rennemo og Mulva stiller ikke til gjenvalg.

Valgkomiteen i Statoil går inn for at Øystein Løseth blir ny styreleder i selskapet etter Svein Rennemo. Roy Franklin foreslås som nytt styremedlem og styrets nestleder.

Løseth har vært medlem av Statoil-styret siden 1. oktober 2014 og er medlem av styrets revisjonsutvalg. Han er utdannet sivilingeniør fra NTNU og bedriftsøkonom fra Handelshøyskolen BI

Roy Franklin var medlem av styret i StatoilHydro fra oktober 2007, og i Statoil fra november 2009 til juni 2013. Franklin har erfaring fra lederstillinger i olje- og gassektoren blant annet i BP, Paladin Resources og Clyde Petroleum.

Statoils styreleder Svein Rennemo og styremedlem Jim Mulva har meddelt valgkomiteen at de ikke stiller til gjenvalg i år. Rennemo har vært styreleder i Statoil siden 2008.

Statoils valgkomité anbefaler gjenvalg av Bjørn Tore Godal, Jakob Stausholm og Marjan Oudeman som styremedlemmer.