Bilde av tallet 600

Fjerner man én arbeidsplass her

…får det konsekvenser for andre næringer. Så langt i år har 600 personer blitt overtallige i bedrifter knyttet til i olje- og gassnæringen i Hordaland. Spesielt Statoils underleverandører er blitt hardt rammet, viser en gjennomgang Bergens Tidende har gjort av kuttene i fylket. Tallet på mellom 597 og 637 overtallige arbeidsplasser omfatter ikke kuttene på … Continued

…får det konsekvenser for andre næringer.

Så langt i år har 600 personer blitt overtallige i bedrifter knyttet til i olje- og gassnæringen i Hordaland.

Spesielt Statoils underleverandører er blitt hardt rammet, viser en gjennomgang Bergens Tidende har gjort av kuttene i fylket.

Tallet på mellom 597 og 637 overtallige arbeidsplasser omfatter ikke kuttene på 1.100-1.400 årsverk som Statoil selv har varslet.

Blant selskapene som hittil i år har kuttet mest, er oljeserviceselskapet Aibel, som til sammen har måttet la 170 ansatte gå bare i Bergen. Blant jobbene som forsvinner i Aker Solutions MMO, er mellom 160 og 200 i Hordaland.

Nav i Hordaland opplyser til avisen at mange av dem som har mistet jobbene så langt, har klart å finne nye jobber. Fungerende fylkesdirektør Tommy Johansen i Nav understreker imidlertid at det merkes godt når bedrifter som WesternGeco i Knarvik ble lagt ned i sommer og 190 mistet jobben.

Olje og gass er en drivkraft her i regionen, og hvis man fjerner én arbeidsplass her, kan det få konsekvenser for arbeidsplasser i andre næringer, sier Johansen.

©NTB