Bilde av borekrone

Enige om oljeproduksjon

Produksjonskutt ligger ikke i kortene. De oljeproduserende golfstatene har blitt enige om politikken rundt oljeproduksjonen, sier Saudi-Arabias oljeminister. Produksjonskutt ligger ikke i kortene. GCC har kommet til enighet, sier Ali al-Naimi til journalister onsdag og referer til Golfstatenes samarbeidsråd. Vi er veldig sikre på at OPEC vil ha en enhetlig holdning, legger oljeministeren til. En … Continued

Produksjonskutt ligger ikke i kortene.

De oljeproduserende golfstatene har blitt enige om politikken rundt oljeproduksjonen, sier Saudi-Arabias oljeminister. Produksjonskutt ligger ikke i kortene.

GCC har kommet til enighet, sier Ali al-Naimi til journalister onsdag og referer til Golfstatenes samarbeidsråd.

Vi er veldig sikre på at OPEC vil ha en enhetlig holdning, legger oljeministeren til.

En OPEC-delegat fra et av golflandene sier til Reuters at GCC-landene er enige om å ikke innføre kutt i oljeproduksjonen. Flere delegater sier det er lite sannsynlig at OPEC vil innføre tiltak for å øke oljeprisen etter at Russland har avvist muligheten for parallelt produksjonskutt.

Oljeministrene i de tolv landene som utgjør OPEC (Organisasjonen av oljeeksporterende land) møttes torsdag i Wien i Østerrike for å bestemme hvor stor oljeproduksjonen skal være framover.