Bilde av Rynning-Tønnesen

EBITDA Q2: 2528 mill.

Statkraft styrker sin plattform for videre vekst. Statkraft leverer et resultat på 550 millioner kroner før skatt i andre kvartal 2014. Det er en økning på 1,3 milliarder fra samme kvartal i fjor, til tross for lavere kraftpriser. Den gjennomsnittlige nordiske kraftprisen var 25,7 euro per megawattime i perioden. Det er 34 prosent lavere enn … Continued

Statkraft styrker sin plattform for videre vekst.

Statkraft leverer et resultat på 550 millioner kroner før skatt i andre kvartal 2014. Det er en økning på 1,3 milliarder fra samme kvartal i fjor, til tross for lavere kraftpriser.

Den gjennomsnittlige nordiske kraftprisen var 25,7 euro per megawattime i perioden. Det er 34 prosent lavere enn samme kvartal i 2013.

Resultatet er solid til tross for at kraftprisene lå betydelig under samme periode i fjor. Det skyldes i hovedsak økt vannkraftproduksjon og høye inntekter fra Statkrafts markedsoperasjoner, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen.

Statkraft har økt sin eierandel i vannkraftverket Leirdøla fra 65 til 100 prosent og ferdigstilt to vindkraftanlegg i Sverige og Storbritannia i løpet av kvartalet.

©NTB