Bilde av sommerstudent

Drømmer om å starte oljeselskap

Valgte jobb fremfor strandliv. Sommeren er på hell, og de åpne kontorlandskapene fylles av solbrune menn og kvinner. Det har vært en fantastisk sommer. Været har vært upåklagelig. Folk i alle aldre har postet feriebilder på Instagram. …men alle har hatt ferie I forrige uke postet vi dette bildet på vår Instagram-konto. På bildet oppfordret vi følgere … Continued

Valgte jobb fremfor strandliv.

Sommeren er på hell, og de åpne kontorlandskapene fylles av solbrune menn og kvinner. Det har vært en fantastisk sommer. Været har vært upåklagelig.

Folk i alle aldre har postet feriebilder på Instagram.

…men alle har hatt ferie

I forrige uke postet vi dette bildet på vår Instagram-konto. På bildet oppfordret vi følgere som har hatt sommerjobb i oljebransjen til å ta kontakt. Like etterpå fikk vi en e-post fra Kristoffer Gjerde, en av våre Instagram-følgere.

Kristoffer har ikke hatt ferie i sommer. Han har jobbet. I NORECO.

En aktiv kar

Kristoffer er en aktiv kar på 17 år, bosatt i Sola kommune.

Hva studerer du, og hvor langt i studiet er du kommet?

Jeg studerer for øyeblikket på St. Svithun Videregående skole i Stavanger, hvor jeg skal begynne mitt andre år.

Her har jeg tatt studiespesialiserende med toppidrett, og skal fortsette på samme linje dette året, bare i en mer realfagpreget retning.

Hvorfor valgte du dette studiet?

Denne linjen valgte jeg fordi jeg har lyst på spesiell studiekompetanse når jeg er ferdig med videregående skole, og her kan jeg også kombinere det med den idretten jeg liker best, nemlig håndball.

Da får jeg mulighet til å trene hver dag på skolen i tillegg til å få med meg alt det faglige.

Kristoffer forteller at han er veldig glad i å trene, og at han spiller aktivt håndball i Viking HK.

Hva er drømmejobben etter endt studie?

Drømmejobben min må være å kunne starte for meg selv.

I sommer har jeg fått et innblikk i hvordan det fungerer i oljebransjen, så kanskje om noen år er det jeg som styrer mitt eget oljeselskap…?

Hva har du jobbet med i sommer?

Jeg har jobbet som assistent i innkjøps- og finansavdelingen i Noreco. Arbeidsoppgavene har stort sett bestått i å vedlikeholde og oppdatere kontraktsarkivet og oppdatering og feilretting i leverandørregisteret.

I tillegg har det blitt litt rydding i arkiver da NORECO nettopp har flyttet inn i nye lokaler.

Hva er det viktigste du har lært i sommerjobben?

Jeg har lært en del om hvordan et oljeselskap drives – hvordan kontrakter inngås og hvordan de brukes. Det var interessant å lære om hva det betyr å være operatør av en lisens i forhold til å «bare» være partner.

I tillegg har jeg lært litt om forskjellige typer stillinger som må til for å drive et oljeselskap og hvordan flere jobber og avdelinger henger sammen. Det trengs mye mer enn geologene som leter etter olje.

Har dine medstudenter også sommerjobb, eller er det mange som tar helt fri på sommeren?

Det er en del som tok seg fri i sommer, men jeg har også flere kompiser som fikk seg sommerjobb i år. De var ikke så heldige som meg å få jobbe innenfor oljebransjen, men jeg tror de har hatt det bra de også.

Det har vært veldig kjekt å jobbe sammen med så mange flinke og hyggelige folk i NORECO, avslutter Kristoffer.