Dårligere for Statoil

Vil falle med 5 %. Statoils resultater for andre kvartal vil falle med 5 prosent sammenlignet med samme periode i fjor og med hele 21 prosent fra første kvartal i år, ifølge analytikere. Selskapet overrasket i første kvartal i år ved å levere mye bedre enn forventede resultater. Men analytikere tror ikke det kommer til … Continued

Vil falle med 5 %.

Statoils resultater for andre kvartal vil falle med 5 prosent sammenlignet med samme periode i fjor og med hele 21 prosent fra første kvartal i år, ifølge analytikere.

Selskapet overrasket i første kvartal i år ved å levere mye bedre enn forventede resultater. Men analytikere tror ikke det kommer til å skje igjen, skriver Stavanger Aftenblad.

Statoil samler hvert kvartal inn estimater for resultater og produksjon fra analytikere i innland og utland, og denne gangen er det 25 analytikere som har deltatt.

For andre kvartal i år forventer analytikerne at selskapet kommer til å levere et justert driftsresultat før skatt på 36,2 milliarder kroner. Det er en nedgang på nesten 5 prosent fra samme periode i fjor, og et fall på 21 prosent sammenlignet med første kvartal i år.

I første kvartal i år leverte selskapet et justert driftsresultat før skatt på 46 milliarder kroner. Det var en økning på 9 prosent sammenlignet med samme periode i 2013, og 3,8 milliarder kroner mer enn analytikerne hadde estimert på forhånd.

Høye priser og gode resultater fra gassvirksomheten i USA, førte til en betydelig styrking av resultatene i første kvartal.

©NTB