Blodbad i Bergen

Mer enn 500 har fått beskjed om at de er overtallige. Mellom 80 og 100 stillinger kuttes i Aker Solutions i Bergen når selskapet nedbemanner igjen. Dermed har over 500 Aker Solutions-ansatte blitt overtallige de siste månedene. Kuttene gjelder for ingeniører i selskapets modifikasjons- og vedlikeholdsvirksomhet. Siden sommeren har mellom 520 og 540 ansatte i Bergen, … Continued

Mer enn 500 har fått beskjed om at de er overtallige.

Mellom 80 og 100 stillinger kuttes i Aker Solutions i Bergen når selskapet nedbemanner igjen. Dermed har over 500 Aker Solutions-ansatte blitt overtallige de siste månedene.

Kuttene gjelder for ingeniører i selskapets modifikasjons- og vedlikeholdsvirksomhet. Siden sommeren har mellom 520 og 540 ansatte i Bergen, Stavanger, Kristiansund og Trondheim fått beskjed om at de er overtallige.

100 av disse har allerede blitt overført til et annet forretningsområde, opplyser pressesjef Anne Cecilie Lund-Andersen i Aker Solutions. Resten av dem får tilbud om overføring til bemanningsselskapet Aker Advantage, som skal hjelpe de ansatte med å finne jobber i eller utenfor Aker Solutions.

De ansatte i Bergen fikk beskjed på et allmøte tirsdag. Ifølge Aker Solutions skjer nedbemanningen på grunn av nedgang i oppdrag på norsk sokkel.

Vi har sett siden begynnelsen av året at det har vært en kraftig nedgang i aktivitetsnivået på norsk sokkel. Det har skapt en utfordrende bemanningssituasjon, og i dag har vi måttet informere våre ansatte om at 80 til 100 vil bli påvirket, sier kommunikasjonssjef i Aker Solutions, Bunny Nooryani til NRK.

NTB