Bilde av penger.

Avslørte bergensrederi

Mottok NOK 1,4 mill. To sjøfolk på en kjemikalietanker i det bergenske rederiet Odfjell mottok 1,4 millioner kroner hver fra USA for å varsle om utslipp fra skipet. En kjemikalietanker fra det børsnoterte rederiet ble etterforsket for tre utslipp mellom 2011 og 2012 på amerikansk kyst. Rederiet godtok å betale en bot på 900.000 dollar (5,6 … Continued

Mottok NOK 1,4 mill.

To sjøfolk på en kjemikalietanker i det bergenske rederiet Odfjell mottok 1,4 millioner kroner hver fra USA for å varsle om utslipp fra skipet.

En kjemikalietanker fra det børsnoterte rederiet ble etterforsket for tre utslipp mellom 2011 og 2012 på amerikansk kyst. Rederiet godtok å betale en bot på 900.000 dollar (5,6 millioner kroner). De godtok også å betale 300.000 dollar (1,9 millioner kroner) til et miljøfond, skriver Dagbladet.

Odfjell innrømmer at loggboken var uriktig slik at utslippene ikke kunne oppdages.

Halvparten av boten går nå til de to sjøfolkene som varslet om utslippene. De tok blant annet avslørende videoopptak med mobiltelefon. Ifølge aktor i saken var det de som «tok den største risikoen og satte hjulene i bevegelse».

Bergensrederiet har kjempet mot belønningen, men har tapt i retten. Det er ennå ikke avklart om rederiet vil anke, ifølge leder for Odfjells driftsavdeling, Helge Olsen.

Vi mener dette er en veldig uheldig praksis. Når man kan oppnå en belønning, risikerer man at det spekuleres i å la være å varsle rederiet, og varsle amerikanske myndigheter i stedet, sier han.

©NTB