Kutter 175 stillinger

Skyldes utsettelse av Zidane-prosjektet. En utsettelse av Zidane-prosjektet gjør at Aker Solutions kutter 175 stillinger i Stavanger. Til sammen har selskapet redusert bemanningen med 575 personer siden sommeren. De ansatte ble informert om avgjørelsen under et allmøte mandag, skriver Stavanger Aftenblad. Jeg kan bekrefte at det i dag har vært avholdt informasjonsmøter med de ansatte … Continued

Skyldes utsettelse av Zidane-prosjektet.

En utsettelse av Zidane-prosjektet gjør at Aker Solutions kutter 175 stillinger i Stavanger. Til sammen har selskapet redusert bemanningen med 575 personer siden sommeren.

De ansatte ble informert om avgjørelsen under et allmøte mandag, skriver Stavanger Aftenblad.

Jeg kan bekrefte at det i dag har vært avholdt informasjonsmøter med de ansatte i Stavanger som jobber innenfor forretningsområdet for vedlikehold, modifikasjoner og operasjoner (MMO) i Norge.

Temaet var bemanningsutfordringer som følge av den markerte nedgangen i aktivitetsnivået i MMO-markedet på norsk sokkel, forteller kommunikasjonsdirektør Bunny Nooryani i Aker Solutions.

Aker Solutions oppgir utsettelse av Zidane-prosjekt i Norskehavet som årsak. I forrige uke ble det kjent at RWE Dea og de andre partnerne ønsker å regne mer på kostnadene før de eventuelt går videre med utbygging av gassfeltet.

De 575 medarbeiderne som siden sommeren har mistet jobben i Aker Solutions, har fått tilbud om overføring til bemanningsselskapet Aker Advantage.

Også oljeserviceselskapet Beerenberg kutter. Selskapet, som har hovedkontor i Bergen, kvitter seg med 150 ansatte, skriver økonominettstedet Vest24.

Vi har fulgt situasjonen nøye over tid. Nedskjæringen skjer som følge av den generelle nedgangen i olje og gassmarkedet. På bakgrunn av det, ser oss nødt til å redusere med cirka 150 årsverk, sier kommunikasjonssjef Ole Klemsdal.

©NTB