Aker Solutions godkjent av børsen

Det opprinnelige selskapet døpes om til Akastor. Oslo Børs godkjente onsdag fire nye selskaper for notering. To av dem er sportskjeden XXL og Aker Solutions Holding. Aker Solutions Holding er opprettet i forbindelse med den varslede oppsplittingen av dagens Aker Solutions. Når delingen er gjennomført, skal det nye selskapet overta Aker Solutions-navnet, mens det som … Continued

Det opprinnelige selskapet døpes om til Akastor.

Oslo Børs godkjente onsdag fire nye selskaper for notering. To av dem er sportskjeden XXL og Aker Solutions Holding.

Aker Solutions Holding er opprettet i forbindelse med den varslede oppsplittingen av dagens Aker Solutions. Når delingen er gjennomført, skal det nye selskapet overta Aker Solutions-navnet, mens det som blir igjen i det opprinnelige selskapet døpes om til Akastor og arver den eksisterende plassen på Oslo Børs.

I tillegg er altså XXL godkjent for notering på Oslo Børs. Det samme er solenergiselskapet Scatec Solar. Gassrederiet Aurora LPG er godkjent for notering på Oslo Axess, et aksjemarked for mindre selskaper, hvor kravene for notering ikke er like høye.

Inkludert disse fire selskapene er 16 selskaper tatt opp på børsen hittil i år.

Samtidig som styret godtok de nye selskapene, bestemte de seg også for å slette Transeuro Energy Corp fra Oslo Axess. Selskapet har vært suspendert siden juni på grunn av manglende finansiell rapportering.

©NTB