Aker-konsernet flytter

Vemodig etter 173 år. Aker-konsernet flytter ut av Oslo og etablerer seg ved Telenor Arena på Fornebu. Selskapet har holdt til på Aker Brygge, men nå skal konsernselskapet Aker ASA og datterselskapene Aker BioMarine og Ocean Yield flytte tettere sammen. Akers eiendomsvirksomhet ligger allerede i datterselskapet Fornebuporten. Det blir selvsagt litt vemodig å forlate Oslo, … Continued

Vemodig etter 173 år.

Aker-konsernet flytter ut av Oslo og etablerer seg ved Telenor Arena på Fornebu.

Selskapet har holdt til på Aker Brygge, men nå skal konsernselskapet Aker ASA og datterselskapene Aker BioMarine og Ocean Yield flytte tettere sammen. Akers eiendomsvirksomhet ligger allerede i datterselskapet Fornebuporten.

Det blir selvsagt litt vemodig å forlate Oslo, der bedriften har hørt til i 173 år. Men det er riktig for oss å flytte nærmere våre operative bedrifter og det fremtidsrettede teknologimiljøet på Fornebu, sier kontorleder i Aker, Gabriella T. Bastiani, til Budstikka.

I fjor fikk Aker på plass Aker-selskapene Kværner og Aker Solutions som leietakere i Fornebuporten.

Konsernselskapet får rundt 4.000 ansatte på Fornebu, og blir dermed den nest største private arbeidsgiveren i Bærum etter Telenor. Innflyttingen skjer i to etapper, i juni 2015 og juni 2016.