Aker Geo blir First Geo

Hovedkontor i Stavanger og greiner til Australia. Konsulentselskapet Aker Geo, som er ledende på undergrunnstjenester på norsk sokkel, vil som resultat av delingen av Aker Solutions-konsernet fremover operere under navnet First Geo, skriver selskapet i en pressemelding. Aker Geo var tidligere del av det internasjonale oljeservicekonsernet Aker Solutions ASA. I 2014 ble Aker Solutions delt … Continued

Hovedkontor i Stavanger og greiner til Australia.

Konsulentselskapet Aker Geo, som er ledende på undergrunnstjenester på norsk sokkel, vil som resultat av delingen av Aker Solutions-konsernet fremover operere under navnet First Geo, skriver selskapet i en pressemelding.

Aker Geo var tidligere del av det internasjonale oljeservicekonsernet Aker Solutions ASA. I 2014 ble Aker Solutions delt opp i to separate selskaper som begge er notert på Oslo Børs: Aker Solutions ASA og det nye investeringsselskapet Akastor ASA. Som resultat av overføringen til Akastor bytter Aker Geo nå navn til First Geo.

First Geo er et at de største konsulentselskapene for undergrunnstjenester på norsk sokkel. Selskapet sysselsetter 85 personer, inkludert geologer, geofysikere og reservoaringeniører. Hovedkontoret ligger i Stavanger, med ytterligere norske kontorer i Oslo og Bergen. Selskapet har også et kontor i Perth, Australia.

Vi har et stort team som gjør at vi kan kjøre prosjekter innomhus parallelt med at vi har konsulenter utplassert hos kundene våre. Dette gjør oss i stand til å kontinuerlig videreutvikle en bred kunnskapsbase og tilby kundene våre maksimal fleksibilitet når de etterspør spesialistkompetanse eller tilleggskapasitet på prosjektene deres, sier Bengt Larsen, CEO i First Geo.

First Geo leverer tjenester og produkter gjennom hele undergrunns-verdikjeden. Selskapet tilbyr geologisk og geofysisk analyse, petrofysikk, reservoarmodellering og –simulering, petroleumsengineering og brønngeologitjenester. Selskapet utfører også regionale prospektstudier for leting etter olje og gass, og tilbyr også sin hiQbe®-modell for dybdekonvertering av seismikk.