800 millioner mindre i tredje kvartal i år

10 prosent av den globale arbeidsstokken kuttes i 2015. Aker Solutions tjener 800 millioner kroner mindre i tredje kvartal i år, sammenlignet med 2014-resultatet. Det kom frem i kvartalsrapporten som ble offentliggjort torsdag. Selskapet taper 600 millioner innen subsea-segmentet, og 200 millioner innen feltdesign, som innebærer vedlikehold, modifikasjoner og operasjoner (MMO) og engineering. Se også: Oppturen kommer … Continued

10 prosent av den globale arbeidsstokken kuttes i 2015.

Aker Solutions tjener 800 millioner kroner mindre i tredje kvartal i år, sammenlignet med 2014-resultatet. Det kom frem i kvartalsrapporten som ble offentliggjort torsdag.

Selskapet taper 600 millioner innen subsea-segmentet, og 200 millioner innen feltdesign, som innebærer vedlikehold, modifikasjoner og operasjoner (MMO) og engineering.

Inntektstapet er et resultat av dårligere etterspørsel i markedet, særlig i Nordsjøen.

Kutter bemanning med 10 prosent

I rapporten opplyses det om at den globale arbeidsstokken skal reduseres med ti prosent i 2015, og den har blitt redusert med ca 15 prosent siden juli i fjor.

Selskapet vant kontrakter for fire milliarder i tredje kvartal, blant annet en kontrakt for subsea produksjonssystem i Malaysia.

Fornøyd 

CEO i Aker Solutions, Luis Araujo, skriver at han er positiv til resultatet, på tross av nedgangstidene.

– Grunnet våre pågående kontrakter, voksende internasjonale tilstedeværelse og sterke finansielle posisjon klarer vi å takle usikkerheten i markedet og at mange av kundene våre kutter, sier Araujo i meldingen.