Royal Dutch Shell regner med enorme inntektstap

Publisert

Ser seg nødt til å kutte flere tusen stillinger.

Petroleumsgiganten Royal Dutch Shell varsler en kraftig nedgang i inntektene som følge av fallende oljepriser.

Selskapet anslår at nettoinntektene for hele fjoråret kommer til å ende på mellom 1,6 og 2 milliarder dollar. I 2014 noterte Shell til sammenligning et resultat på 15 milliarder dollar.

Ifølge Financial Times varsler selskapet et tap på minst 40 prosent i fjorårets fjerde kvartal, sammenlignet med et år tidligere.

Oljeprisene fortsetter å rase på grunn av et stort produksjonsoverskudd. Shell er blant en rekke oljeselskaper som ser seg nødt til å kutte flere tusen stillinger, selge unna verdier for milliarder av dollar og trekke seg ut av prosjekter i et forsøk på å demme opp for inntektssvikten.

Samtidig er Shell i ferd med å sluttføre en overtakelse av den britiske rivalen BG Group. Det norske oljefondet er Shells femte største investor med en eierandel på 2,46 prosent, og nest største aksjonær i BG med en eierandel på 3,73 prosent, ifølge Reuters. Oljefondet opplyste onsdag at det vil stemme for fusjonen.

– Fullførelsen av BG-transaksjonen, som vi venter skal skje innen uker, blir starten på et nytt kapittel i Shell, for å fornye selskapet og øke utbyttet for aksjonsærene, heter det i en pressemelding fra Shell.

Selskapets årsresultat for 2015 offentliggjøres 4. februar.

Powered by Labrador CMS