Bør man gi oppdrag til Norge?

Publisert

...eller blir det useriøst.

Myndighetene må kunne stoppe Statoil fra å sende milliardkontraktene i Johan Sverdrup-utbyggingen til utlandet, mener stortingspolitiker Per Rune Henriksen (Ap).

Sverdrup må bli et norsk, ikke et asiatisk industrieventyr, sier Ap-politikeren fra Hordaland til Stavanger Aftenblad.

Han reagerer på at Statoil ikke vil favorisere norske verft for å redde norske arbeidsplasser med Johan Sverdrup-utbyggingen. Ved Kværner Stord kan opptil 500 ansatte bli overtallige i løpet av året uten nye oppdrag.

Når Statoil er så bastant mener jeg vi politikere må se på rammeverket igjen. Målsettingen har alltid vært at vi skal bygge landet, skape gode liv for folk over hele landet med norsk oljeindustri, sier Henriksen, som er medlem i energi- og miljøkomiteen på Stortinget.

Statoil skal fordele kontrakter verdt 117 milliarder kroner i forbindelse med Johan Sverdrup-utbyggingen i Nordsjøen. Flere store kontrakter har alt gått til norsk industri, blant annet til Aibel, Kværner Verdal og Aker Solutions.

I dag fordeles milliardjobbene uten innblanding fra norske myndigheter, og Per Rune Henriksen sier at det ikke er politikernes oppgave å fordele kontrakter.

Men om vi gang på gang ser at våre målsettinger om styrking av norsk næringsliv og industriell utvikling ikke oppnås under dagens regime må vi gå i tenkeboksen for å se hvilke virkemidler vi kan ta i bruk for å endre utviklingen.

Powered by Labrador CMS