Shell selger bensinstasjonene

Published

En vemodig dag.

Shell selger sine norske bensinstasjoner til finske St1. St1 overtar også resten av Shells såkalte nedstrømsvirksomhet i Norge.

Avtalen inkluderer Shells distribusjonsnett, samt industri- og marinemarkedet. I tillegg skal flybensinvirksomheten eies av Shell og St1 med 50 prosents andel hver. Shell opplyser til NTB at partene er blitt enige om å ikke gå ut med verdien på avtalen.

Salget skal gjennomføres i løpet av 2015, forutsatt at det blir godkjent av myndighetene.

Selv om dette er en vemodig dag på mange måter, har jeg stor tro på at våre ansatte som blir berørt av salget, har en spennende tid foran seg, og at endringen i eierskap vil åpne opp for nye muligheter, sier administrerende direktør Tor Arnesen i Shell Norge om salget. Selskapets historie i Norge startet med nettopp salg og distribusjon av drivstoff for 102 år siden.

I dag har de rundt 420 bensinstasjoner fordelt over hele landet. De skal drives videre med Shells merkevare, bonuskort, drivstoff og andre produkter.

ST1 får muligheten til å overta en solid og robust virksomhet, med svært kompetente og engasjerte medarbeidere. Det gir et meget godt utgangspunkt for å styrke forretningen videre, sier Arnesen.

Shell beholder Gasnor og oppstrømsvirksomheten – leting og utvinning – på norsk sokkel.