Oljeprisen skyter i været!

Publisert

OPEC-medlemmene er enige om å kutte oljeproduksjonen med rundt 750.000 fat per dag, melder nyhetsbyråene Bloomberg og Reuters.

To ikke-navngitte OPEC-kilder opplyser til Reuters at enigheten går ut på å kutte den daglige produksjonen fra dagens 33,24 millioner fat til 32,5 millioner fat.

Også Bloomberg melder om samme produksjonskutt, noe som vil være det første på åtte år. Nyhetsbyrået har opplysningene fra en kilde som ikke ønsker å bli navngitt fordi beslutningen ennå ikke er offentliggjort.

Torbjørn Kjus, oljeanalytiker i DNB sier i en kommentar til enerWE.no at dette er positivt for oljeprisen.

- Alle har jo bakt inn en forventning om fortsatt økt produksjon fra OPEC fremover, og nå kan det ende med et faktisk netto kutt istedenfor, sier Kjus. Russland har attpåtil lovet å bidra med sitt dersom OPEC skulle bli enige om en produksjonsbegrensende avtale.

NTB melder at Spotprisen på nordsjøolje var på 48,41 dollar ved 21.30-tiden onsdag kveld. Dette er en økning på 4,8 prosent fra tirsdag – og enda mer fra nivået på under 45 dollar sent onsdag ettermiddag.

OPEC har denne uken møter på sidelinjen av Energy Forum (IEF15) i Algerie. Saudi-Arabia har kommet med signaler om at landet er villig til å fryse produksjonen på januarnivå, mot at Iran også fryser sin produksjon, melder NTB.