Foto: OKEA
Foto: OKEA

OKEA økte omsetningen fra 28 til 1.039 millioner kroner på ett år

Bidro også med 293 millioner kroner i skatt i årets andre kvartal.

Oljeselskapet OKEA har offentliggjort sin første kvartalsrapport etter at de ble børsnoterte. Der viser tallene at selskapet passerte én milliard kroner i omsetning i årets andre kvartal, og at fortjenesten var på over 300 millioner kroner.

Helt konkret endte omsetningen på 1.039.479.000 kroner, og fortjenesten før skatt på 310.684.000 kroner.

Det er en vanvittig økning fra samme kvartal i fjor. Da var omsetningen på kun 28 millioner kroner. Økningen skyldes selvsagt kjøpet av lisensene i Draugen og Gjøa-feltene fra Norske Shell i fjor.

Andre kvartal var imidlertid også godt sammenlignet med årets første kvartal, med en økning på hele 39 prosent.

OKEA produserte i snitt 20.045 tonn per dag i årets andre kvartal, og de fikk en snittpris på 60,7 dollar fatet. For gassen fikk de i snitt 0,15 dollar per kubikkmeter.

- Jeg er godt fornøyd med den sterke utviklingen for OKEA i 2019. Driften er god, og vårt operatørskap på Draugen gjennomføres på en trygg og effektiv måte, sier Erik Haugane, CEO i OKEA.

Det gode resultatet er selvsagt gode nyheter for aksjonærene, men selskapets suksess er også gode nyheter for den norske staten og alle som nyter godt av velferdssamfunnet. For av inntektene bidro OKEA med hele 293 millioner kroner i skatt i årets andre kvartal.

Powered by Labrador CMS