Vil legge debatten død

Ber regjeringen frede Lofoten. Leder Trygve Slagsvold Vedum i Senterpartiet ber regjeringen frede Lofoten, Vesterålen og Senja. Senterpartiet har programfestet at partiet ikke ønsker oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja. Det er bare tre partier på Stortinget som lefler med tanken om oljeboring i disse sårbare områdene, og det er Ap, Frp og Høyre, sier … Continued

Ber regjeringen frede Lofoten.

Leder Trygve Slagsvold Vedum i Senterpartiet ber regjeringen frede Lofoten, Vesterålen og Senja.

Senterpartiet har programfestet at partiet ikke ønsker oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja.

Det er bare tre partier på Stortinget som lefler med tanken om oljeboring i disse sårbare områdene, og det er Ap, Frp og Høyre, sier Slagsvold Vedum i en pressemelding.

Han viser til at fire av seks kommuner i Lofoten sier nei til oljeboring. I 2010 sa fem av seks ja, ifølge Klassekampen.

Når det nå både er tydelig motstand hos folket nasjonalt og lokalbefolkningen, og ikke minst hos Høyres egne ordførere, er det på tide at regjeringen og Arbeiderpartiet legger denne saken død en gang for alle, mener Slagsvold Vedum.

Sps nestleder Ola Borten Moe advarte i april i fjor partiets landsmøte mot overdrevent vern. Den tidligere olje- og energiministeren har også foreslått å delvis åpne havområdet Nordland VI utenfor Lofoten og Vesterålen, noe som ble avvist av landsmøtet.

©NTB