- Vi har en hel generasjon som ikke har opplevd et Norge uten oljepenger

Publisert

Kristin Færøvik er styreleder i Norsk olje og gass. På deres årskonferanse i forrige uke fikk enerWE et videointervju med henne etter at hun hadde innledet konferansen. Hun var da klar på at Norge må satse for fullt på å finne nye felt som kan utvinnes.

- Norge må fortsette å utnytte de naturressursene vi er så heldige å ha utenfor kysten vår, sier Færøvik til enerWE.

Hun påpeker samtidig at bransjen også har egne interne utfordringer, og trekker frem sikkerhet og konkurransekraft.

- Vi må opprettholde konkurransekraften og videreutvikle industrien slik at vi kan fortsette å tiltrekke oss flinke folk og risikovillig kapital.

Som så mange i bransjen er også hun opptatt av at olje og gass får den oppmerksomheten og anerkjennelsen bransjen fortjener.

- Vi har en jobb å gjøre i forhold til å skape anerkjennelse for hvor viktig denne industrien er. Vi har en hel generasjon som ikke har opplevd et Norge uten oljepenger. Som ikke vet hva det vil si å ikke ha tilgang på lang foreldrepermisjon, billige barnehageplasser og barnehageplasser til alle, sier Færøvik til enerWE.

På spørsmål fra enerWE om det er noen sammenheng mellom kostnadskuttene og bekymringsmeldingene om sikkerheten offshore, forteller hun at de undersøker dette, men at de ikke har avdekket det så langt.

- Vi har ikke klart å påvise noen sammenheng så langt, men det betyr ikke at vi ikke leter etter årsaksssammenhengene. Det jobbes knallhardt hver eneste dag med å opprettholde et høyt sikkerhetsnivå, sier Færøvik.