Varsler lavere oljeetterspørsel

IEA nedjusterer anslag for 2014. Det internasjonale energibyrået IEA nedjusterer anslaget for oljeetterspørselen i 2014 som følge av at veksten i verdensøkonomien blir lavere enn ventet. Det nye anslaget viser at etterspørselen blir 130.000 fat lavere per dag enn hva IEA spådde for en måned siden. Sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF), Christine Lagarde, antydet … Continued

IEA nedjusterer anslag for 2014.

Det internasjonale energibyrået IEA nedjusterer anslaget for oljeetterspørselen i 2014 som følge av at veksten i verdensøkonomien blir lavere enn ventet.

Det nye anslaget viser at etterspørselen blir 130.000 fat lavere per dag enn hva IEA spådde for en måned siden.

Sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF), Christine Lagarde, antydet i forrige uke at veksten i verdensøkonomien for inneværende år, muligens må nedjusteres. Det er tidligere anslått at veksten vil ligge på 3,6 prosent.

Europas største økonomier, blant annet Tyskland, la denne uken fram tall som viser at industriproduksjonen avtar, noe som er en viktig indikator på hvordan økonomien utvikler seg.

I USA krympet økonomien med 2,9 prosent i årets første kvartal, noe som er den verste økonomiske nedgangen på fem år. Tallene ble lagt fram i juni.

©NTB