Treårig forhandling ga resultat

Ny kontrakt på norsk sokkel. Norsk Industri og Norsk Olje og Gass signerte mandag en felles standardkontrakt for modifikasjonsarbied på norsk sokkel. Kontrakten er et resultat av tre år med forhandlinger mellom partene. Dette betyr mer verdiskaping i petroleumsindustrien, mener olje- og energiminister Tord Lien (Frp). Det er svært positivt at partene har kommet fram … Continued

Ny kontrakt på norsk sokkel.

Norsk Industri og Norsk Olje og Gass signerte mandag en felles standardkontrakt for modifikasjonsarbied på norsk sokkel. Kontrakten er et resultat av tre år med forhandlinger mellom partene. Dette betyr mer verdiskaping i petroleumsindustrien, mener olje- og energiminister Tord Lien (Frp).

Det er svært positivt at partene har kommet fram til en enighet. Bruk av standardkontrakter bidrar til forutsigbarhet og en mer kostnadseffektiv prosjektgjennomføring.

Den nye standardkontrakten ble signert av Stein Lier Hansen i Norsk Industri og Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i Norsk Olje og Gass. Forhandlingene har pågått siden 2012, og kontrakten omtales som en milepæl i arbeidet med å redusere kostnader, redusere byråkrati og gjøre operasjonene på norsk sokkel enklere.