- Totalt sett snakker vi om et timetall på 10 millioner timer

Publisert

I dag overleverte Statoil to PUD-er (plan for utbygging og drift) til olje- og energiminister Terje Søviknes.

Etter presentasjonen fikk enerWE en prat med Torger Rød, direktør for prosjektutvikling i Statoil, og Siri Espedal Kindem, områdedirektør for Drift Nord i Statoil. Vi benyttet anledningen til å spørre om hvordan disse utviklingsprosjektene slår ut i sysselsettingen.

- For prosjektgjennomføringen vil ikke dette føre til mer arbeidsplasser, men vi vil utnytte kompetansen i Statoil på en veldig god måte. I tillegg er dette en ekstremt viktig jobb for norsk industri, sier Rød til enerWE.

Han viser til at Statoil tildelte en kontrakt til Kværner og Aker for en uke siden.

- Det er en arbeidsoppgave som de venter å bruke ca 3000 årsverk på og med en videre spinoff helt opp til 12.000 årsverk. Totalt sett for hele prosjektgjennomføringen snakker vi om et timetall på 10 millioner timer, sier Rød.

Han fremhever at disse prosjektene er viktige for å opprettholde kompetansen og kapasiteten i Statoil og i norsk industri.

- Om det ikke fører til mange nye arbeidsplasser så vil det i hvertfall føre til opprettholding av mange arbeidsplasser, sier Rød til enerWE.

Siri Espedal Kindem mener at det er på samme måte på driftssiden.

- Her har vi en driftsorganisasjon som sitter i Kristiansund, og så har vi kompetansemiljøet vårt i Stjørdal. For Statoil sin egen del er det å opprettholde aktiviteten. Vi har driftet denne installasjonen i 20 år, og vi skal drifte i 20 år til. Det er fantastiske nyheter, sier Espedal Kindem.

Hun kan ikke gi et nøyaktig anslag på andelen norske leverandører som tilgodeses i driften, men slår fast at det er mye som går til lokale aktører.

- Når du drifter et felt vil store deler av aktørene være lokale, sier Espedal Kindem.

Les også: