Satser stort i Norge

Wintershall med offensiv på norsk sokkel. Det tyske oljeselskapet Wintershall leverte rekordresultater i 2013, med en økning i nettoinntekt på hele 48 prosent. Satsing på Norge er sentralt i selskapets videre offensive planer. Tysklands største olje- og gassprodusent hadde i fjor en nettoinntekt på 14,9 milliarder kroner. Konsernsjef Rainer Seele presenterte tallene på den årlige … Continued

Wintershall med offensiv på norsk sokkel.

Det tyske oljeselskapet Wintershall leverte rekordresultater i 2013, med en økning i nettoinntekt på hele 48 prosent. Satsing på Norge er sentralt i selskapets videre offensive planer.

Tysklands største olje- og gassprodusent hadde i fjor en nettoinntekt på 14,9 milliarder kroner. Konsernsjef Rainer Seele presenterte tallene på den årlige pressekonferansen i Kassel torsdag, med planene for framtiden:

Vi er på rett vei og vil fortsette å vokse og øke verdiskapningen, sa Seele.

I løpet av de neste fem årene skal Wintershall investere 33 milliarder kroner i en utvidelse av olje- og gassvirksomheten, og hovedsatsingen vil skje i Norge og Russland.

Wintershall er nå en av de største lisensinnehaverne i Norge og er operatør for mer enn halvparten av lisensene de har på norsk sokkel.

Wintershall Holding GmbH er et heleid datterselskap av BASF. Selskapet sysselsetter omkring 2.500 ansatte fra mer enn 40 nasjoner og opererer i Europa, Russland, Nord-Afrika, Sør-Amerika og Midtøsten.

©NTB