Russisk eksminister anklager Putin-venn for å lokke med penger

Anklager sjefen for oljeselskapet Rosneft for å ha lurt ham i en felle.

En tidligere russisk minister som er tiltalt for korrupsjon, anklager sjefen for oljeselskapet Rosneft for å ha lurt ham i en felle.

Tidligere økonomiminister Aleksej Uljukajev møtte onsdag i retten for å svare på tiltalen om millionbestikkelser. Han beskyldte Rosneft-sjef Igor Setsjin, en nær medarbeider av president Vladimir Putin, for å ha lurt ham til å ta imot bestikkelser.

Det er første gang i nyere russisk tid at et tidligere regjeringsmedlem må møte i retten i en korrupsjonssak.

Uljukajev ble pågrepet i november i fjor mens han fortsatt var medlem av regjeringen. Han skal angivelig ha mottatt to millioner dollar for å godta at Rosneft fikk overta en eierandel i oljeselskapet Bashneft.

Den 61 år gamle tidligere ministeren avviser enhver påstand om korrupsjon. Han risikerer opptil 15 år fengsel hvis han blir funnet skyldig.

Uljukajev sier han ble lurt til å møte opp i Rosnefts lokaler, der en veske med penger ble overlevert. Da dukket plutselig sikkerhetstjenesten FSB opp og pågrep ham.

Setsjin er en av de mektigste i Putins indre krets. Under president Putin er Rofneft bygd ut til å bli det største offentlig omsatte oljeselskap i verden.