Pingvin for lite

Blir ikke bygget ut. Nord for Johan Castberg-feltet i Barentshavet ligger utvinningstillatelse 713, også kalt Pingvin. Første gassfunn der er nå bekreftet, men det burde vært olje om det skulle blitt hentet opp. Statoil er operatør for feltet, og brønnen ble boret 300 kilometer nordvest for Hammerfest. Statoil anslår gassvolumene i Pingvin til å være … Continued

Blir ikke bygget ut.

Nord for Johan Castberg-feltet i Barentshavet ligger utvinningstillatelse 713, også kalt Pingvin. Første gassfunn der er nå bekreftet, men det burde vært olje om det skulle blitt hentet opp.

Statoil er operatør for feltet, og brønnen ble boret 300 kilometer nordvest for Hammerfest. Statoil anslår gassvolumene i Pingvin til å være i størrelsesorden 30-120 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter.

For at et funn i dette området skal være kommersielt drivverdig, må det være et oljefunn av betydelig størrelse. Et gassfunn er, per i dag, ikke av kommersiell verdi, sier Dan Tuppen, Statoils letedirektør for Barentshavet og Norskehavet.

Han er tross alt fornøyd med at de fant hydrokarboner og sier de vil fortsette å jobbe med lisensen.

©NTB