Oljeindustrien er bøllen i klassen

SV glad for enighet om elektrifisering. SVs Heikki Eidsvoll Holmås er glad for at stortingspartiene har kommet til enighet om elektrifisering av Utsirahøyden. Samtidig beskylder han oljeindustrien for utpressing. SV krevde i utgangspunktet at en løsning med kraft fra land fra 2019. Enigheten i energi- og miljøkomiteen onsdag tidfester dette til senest 2022. Den gode … Continued

SV glad for enighet om elektrifisering.

SVs Heikki Eidsvoll Holmås er glad for at stortingspartiene har kommet til enighet om elektrifisering av Utsirahøyden. Samtidig beskylder han oljeindustrien for utpressing.

SV krevde i utgangspunktet at en løsning med kraft fra land fra 2019. Enigheten i energi- og miljøkomiteen onsdag tidfester dette til senest 2022.

Den gode nyheten er at Johan Sverdrup-feltet skal drives med utslippsfri kraft fra land i hele feltets 50-årige levetid, og vi kvitter oss med tre sterkt forurensende gasskraftverk på de andre oljefeltene på Utsira senest i 2022. Den dårlige nyheten er at vi ikke fikk med oss Stortinget på å gjøre dette tidligere, sier Holmås.

SV har hele tiden sagt at det må stilles klare krav til oljeindustrien fra første dag. Det har de store partiene, Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet, vegret seg for. Oljeindustrien er blitt bøllen i klassen som bruker utpressing som metode, og jeg er forberedt på omkamper mot oljeindustrien, fortsetter SVs medlem i energi- og miljøkomiteen.

©NTB