Bilde av Mæland

Mæland letter situasjonen for rederier fulle av offshoreskip i opplag

Tiltaket skal spare næringen for nesten 2,3 millioner kroner. Rederier slipper å betale årsgebyr for offshoreskip som ligger i opplag. Tiltaket skal hjelpe en næring i krise og vil spare selskapene for 2,3 millioner kroner. Det er Nærings- og fiskeridepartementet som har avgjort at Sjøfartsdirektoratet skal frita redere med offshoreskip i opplag for årsgebyr. Dette … Continued

Tiltaket skal spare næringen for nesten 2,3 millioner kroner.

Rederier slipper å betale årsgebyr for offshoreskip som ligger i opplag. Tiltaket skal hjelpe en næring i krise og vil spare selskapene for 2,3 millioner kroner.

Det er Nærings- og fiskeridepartementet som har avgjort at Sjøfartsdirektoratet skal frita redere med offshoreskip i opplag for årsgebyr. Dette gjelder for skip i både Norsk Internasjonalt Skipsregister (NIS) og Norsk Ordinært Skipsregister (NOS).

– Det er bra at vi gir dette fritaket nå som næringene opplever tøffe tider, sier næringsminister Monica Mæland (H).

Årsgebyret ligger i dag på omtrent 35.000 kroner per skip, og dermed anslår regjeringen at det vil gjelde rundt 65 skip. Gebyret skal dekke arbeid med opprettholdelse og fornyelse av nasjonale og internasjonale sertifikater, opplyser regjeringen.