Dolwin1

Tyskland blir litt grønnere

ABB overlater Dolwin1 til TenneT. ABB har fullført en vellykket igangkjøring av Dolwin1, et tilknytningspunkt for offshore vindkraft. Nå overlater de ansvaret til den tysk-nederlandske nettoperatøren TenneT, det skriver selskapet i en pressemelding. Hjelper Tyskland bli fornybar Dolwin1 er en høyspennings likestrømslink (HVDC) med en kapasitet på 800 megawatt. Tyskland har et mål om å integrere mer … Continued

ABB overlater Dolwin1 til TenneT.

ABB har fullført en vellykket igangkjøring av Dolwin1, et tilknytningspunkt for offshore vindkraft. Nå overlater de ansvaret til den tysk-nederlandske nettoperatøren TenneT, det skriver selskapet i en pressemelding.

Hjelper Tyskland bli fornybar

Dolwin1 er en høyspennings likestrømslink (HVDC) med en kapasitet på 800 megawatt. Tyskland har et mål om å integrere mer enn 6,5 gigawatt (GW) offshore vind innen 2020 og 15 GW innen 2030. Dolwin1-linken blir nå en del av Tysklands ambisiøse innfasing av ren energi, som går under navnet “Energiewende,” eller det grønne skiftet, som det kalles i Norge.

Claudio Facchin, leder for ABBs divisjon Power Systems globalt sier selskapet er stolte av å assistere Tyskland videre inn i en bærekraftig kraftforsyning.

Vi er stolte over å kunne overlate Dolwin1 til TenneT. Dette tilknytningspunktet vil bidra til at Tyskland når sitt mål om økt fornybar kraft i energimiksen sin.

Teknologi for det grønne skiftet

HVDC er en foretrukken teknologi for energieffektiv overføring av store mengder kraft over lange avstander, gjennom luftlinjer eller sjø- eller landkabler.

Facchin mener teknologien vil være en god hjelp nå når det er fastslått at Europas kraftforsyning må bli nesten helt utslippsfri i 2050.

Dolwin1 vil forsyne rundt én million husstander med ren kraft. Dette viser hvordan HVDC-teknologien kan brukes til å forsyne verden med stabil, elektrisk kraft, og i ABB er vi stolte av å være pionérer på dette området.

Dolwin-tvilling snart underveis

Der det finnes en Dolwin1, finnes det som oftest også en Dolwin2. Dolwin2-plattformen blir i disse dager klargjort hos Aibel i Haugesund og skal snart taues til tysk sokkel.