- Her er vi veldig positive til olje- og gassbransjen

Publisert

Stavangers ordfører, Christine Sagen Helgø, var tilstede på Stavanger Energy Conference som blir arrangert på Rosenberg verft denne uken. enerWE benyttet anledningen til å spørre henne om hvordan det nå går for oljebransjen i oljehovedstaden, og hvordan Stavanger-befolkningen ser på bransjen etter noen tøffe nedgangsår.

- Her på Stavanger Energy Conference er det optimisme. Her har man fått troen tilbake på olje- og gassbransjen, sier ordfører Helgø til enerWE.

Oljebransjen har alltid vært viktig for Stavanger, men byens befolkning er ikke bare medgangssupportere. Ordføreren mener at innbyggerne fortsatt er stolte av bransjen, og at de støtter opp om den.

- Her er vi veldig positive til olje- og gassbransjen. Det er ingen andre byer som har oljeprisen hengende på et stort skilt i sentrum, men det har vi i Stavanger, sier Helgø.

Hun velger å beskrive byen som Norges energihovedstad.

- Stavanger er energihovedstaden i Norge, og kanskje i Europa, sier Helgø.

Selv om ordføreren og Stavangerbefolkningen er positive tilbransjen, mener også Helgø at de må jobbe aktivt med å fortelle resten av befolkningen om hvorfor bransjen er så viktig.

- Det er viktig at vi framsnakker bransjen. Vi må være stolte av olje- og gassbransjen, sier Helgø.

Hun trekker frem at den norske velferden med gode skoler og helsetjenester er takket være de enorme inntektene som olje- og gassbransjen bidrar med. Dette forstår de i Stavanger, men hun mener at resten av landet kanskje burde hatt en større forståelse for dette.

- Det mange generelt i Norge, og spesielt på andre siden av fjellet, som ikke forstår hvor stor og viktig denne bransjen er, sier Helgø.

Hun synes ikke bransjen får den oppmerksomheten den fortjener.

- Alle skulle vært en tur på en plattform i Nordsjøen. Da tror jeg man hadde forstått hva det dreier seg om, sier Helgø.

Se hele intervjuet i videoavspilleren øverst i artikkelen.

Les også: