Grønt lys for Grieg

Oljedirektoratet godkjenner oppstart av produksjon for Lundin. Oljedirektoratet har gitt samtykke til at produksjonen kan starte på det Lundin Norway-opererte Edvard Grieg-feltet i utvinningstillatelse 338 i Nordsjøen. Det opplyser Oljedirektoratet mandag. Tidspunktet for oppstart er i tråd med Plan for utbygging og drift (PUD). Utbyggingskostnadene har økt noe, men økningen ligger innenfor usikkerhetsspennet på pluss/minus … Continued

Oljedirektoratet godkjenner oppstart av produksjon for Lundin.

Oljedirektoratet har gitt samtykke til at produksjonen kan starte på det Lundin Norway-opererte Edvard Grieg-feltet i utvinningstillatelse 338 i Nordsjøen. Det opplyser Oljedirektoratet mandag.

Tidspunktet for oppstart er i tråd med Plan for utbygging og drift (PUD). Utbyggingskostnadene har økt noe, men økningen ligger innenfor usikkerhetsspennet på pluss/minus 20 prosent i investeringsanslaget i PUD.

Operatør på feltet er Lundin Norway AS med 50 prosent, OMV Norge har 20 prosent, og Statoil og Wintershall har 15 prosent hver.

Edvard Grieg ligger på Utsirahøgda, om lag 35 kilometer sør for feltene Grane og Balder. Feltet er bygd ut med en bunnfast produksjonsinnretning. Oljen blir transportert i en rørledning (EGOP) til Grane oljerør og videre til Sture-terminalen nord for Bergen. Gassen blir transportert i en egen rørledning (UHGP), som er knyttet til rørledningsnettet på britisk side (SAGE).

Oljedirektoratet har nylig gitt samtykker til oppstart av transportsystemene EGOP og UHGP.