Fortsatt stans i produksjon

Ingen produksjon på Snorre B. Snart to uker etter at Statoil stoppet produksjonen på Snorre B i Nordsjøen er det fortsatt produksjonsstans på plattformen. Årsaken til at det ennå ikke er startet opp oljeproduksjon, er at Statoil fortsatt ikke har funnet ut hvorfor massen under brønnrammen har sklidd ut og blitt borte, skriver Stavanger Aftenblad. … Continued

Ingen produksjon på Snorre B.

Snart to uker etter at Statoil stoppet produksjonen på Snorre B i Nordsjøen er det fortsatt produksjonsstans på plattformen.

Årsaken til at det ennå ikke er startet opp oljeproduksjon, er at Statoil fortsatt ikke har funnet ut hvorfor massen under brønnrammen har sklidd ut og blitt borte, skriver Stavanger Aftenblad.

Statoil har tidligere konkludert med at det ikke er noen tegn til lekkasje fra borrebrønnen. Selve alarmen og nedstengningen av produksjonen ble satt i verk 17. mai da det ble oppdaget at rundt hundre kubikkmeter masse var utgravd under brønnrammen at og det var indikasjoner på hydrokarboner i gropen.

Vi fikk bekreftet i forrige uke at det ikke er kommunikasjon mellom brønnen og gropen. Vi vurderer undersjøiske strømninger og grunn gass som mindre sannsynlige årsaksmekanismer. Vi undersøker nå nærmere de grunne bergartene under bunnrammen for å vurdere mulige årsaksmekanismer, og avventer de pågående undersøkelsene før vi starter opp produksjonen fra den aktuelle havbunnsrammen, opplyser pressetalsmann i Statoil, Ørjan Heradstveit.

Både Petroleumstilsynet og Bellona har tidligere uttrykt bekymring for situasjonen på plattformen.

©NTB