Ferskt oljeselskap kjøper 60 prosent av skandalefelt

– Produksjon tidligst 2018, sier administrerende direktør. Oljeselskapet Okea, grunnlagt i 2015 av blant annet tidligere oljeminister Ola Borten Moe og oljeveteran Erik Haugane, har kjøpt seg inn i Yme-feltet. Avtalen gjennomføres etter fjerning av Yme MOPU og etter at OKEA har sendt inn og fått godkjent en oppdatert plan for utbygging og drift (PUD) for … Continued

– Produksjon tidligst 2018, sier administrerende direktør.

Oljeselskapet Okea, grunnlagt i 2015 av blant annet tidligere oljeminister Ola Borten Moe og oljeveteran Erik Haugane, har kjøpt seg inn i Yme-feltet.

Avtalen gjennomføres etter fjerning av Yme MOPU og etter at OKEA har sendt inn og fått godkjent en oppdatert plan for utbygging og drift (PUD) for Ymefeltet.

– Potensialet i feltet er 60-70 millioner fat utvinnbart, sier administrerende direktør i OKEA, Erik Haugane til enerWE. – Vi kan tidligst være i produksjon høsten 2018.

Frem til nå har Repsol vært operatør på feltet, men Okea overtar deres eienandeler på 60 prosent.

– Vi mener at Yme har et potensial til å produsere betydelige verdier for eierne og samfunnet, og vi setter stor pris på at vi får denne muligheten til å samarbeide med Repsol og partnerne om å utvikle disse ressursene, sier Haugane i pressemeldingen.

Dette blir Okeas første prosjekt på norsk sokkel.

Det var Teknisk Ukeblad som først meldte om saken.