Oppstart for Fram H-Nord og Svalin C

Nr 8 og 9 i «fast track»-rekken Fram H-Nord og Svalin C i Nordsjøen er åttende og niende i rekken av Statoils hurtigutbyggingsprosjekter. Plan for Utbygging og Drift (PUD) av Svalin C ble levert i juni 2012 og godkjent av Olje- og energidepartementet i november 2012. Nå er begge i produksjon. Hensikten med hurtigutbyggingsprosjekter er … Continued

Nr 8 og 9 i «fast track»-rekken

Fram H-Nord og Svalin C i Nordsjøen er åttende og niende i rekken av Statoils hurtigutbyggingsprosjekter.

Plan for Utbygging og Drift (PUD) av Svalin C ble levert i juni 2012 og godkjent av Olje- og energidepartementet i november 2012. Nå er begge i produksjon. Hensikten med hurtigutbyggingsprosjekter er å utnytte eksisterende infrastruktur før det er for sent og dermed forlenge levetiden på eksisterende felt, samt øke olje- og gassproduksjon ved bruk av standardiserte utbyggingsløsninger.

Fram H-Nord ligger i Troll-området, vest før Bergen, mens Svalin C ligger i Grane-området, vest for Haugesund. Foreløpige beregninger viser at Fram H-Nord inneholder om lag 10 millioner fat oljeekvivalenter utvinnbare reserver, mens tilsvarende for Svalin C er i overkant av 30 millioner fat oljeekvivalenter.

©NTB