Eni Norge tildelt innovasjonspris

Eni Norge er tildelt Beredskapsprisen. Det ble offentliggjort i Stavanger onsdag 29. mai under den årlige Beredskapskonferansen. Eni Norge får prisen for å ha vært i førersetet for utvikling av nye overlevingsdrakter tilpasset virksomheten i Barentshavet. I kriteriene står det at Beredskapsprisen for Innovasjon og Utvikling skal gis til en organisasjon eller person som viser … Continued

Eni Norge er tildelt Beredskapsprisen.

Det ble offentliggjort i Stavanger onsdag 29. mai under den årlige Beredskapskonferansen. Eni Norge får prisen for å ha vært i førersetet for utvikling av nye overlevingsdrakter tilpasset virksomheten i Barentshavet.

I kriteriene står det at Beredskapsprisen for Innovasjon og Utvikling skal gis til en organisasjon eller person som viser en fremragende evne til å bidra til bedre beredskap. Prisen er primært forbeholdt nye løsninger og ideer. Arbeidet med de nye draktene har vært ledet av Eni Norge, men også Dong Energy, Nexen Inc. og Total bidro i første fase av prosjektet og mottar derfor prisen sammen med Eni Norge.

De fire selskapene har på en forbilledlig måte utviklet en ny type overlevelsesdrakt for operasjoner sør i Barentshavet. Dette har de gjort i tillitsfullt samarbeid med de ansattes organisasjoner. Som representant med egen erfaring fra vinteroperasjoner i Barentshavet og for et fagforbund med medlemmer i denne industrien, var det naturlig for meg å innstille Eni Norge med sine partnere, Dong Energy, Nexen Inc. og Total, til denne prisen, sier fagsjef HMS offshore Ketil Karlsen i Industri Energi.

Karlsen er medlem av Beredskapskonferansens programkomite, og legger til at det var en enstemmig komite som støttet tildelingen.

Dette er en anerkjennelse av et arbeid vi har brukt mye tid og krefter på. Sikkerheten til de ansatte kommer alltid først, og som operatør for det første oljefeltet som kommer i produksjon i Barentshavet er det viktig for oss å utvikle skreddersydde løsninger. Det har vi klart med blant annet overlevelsesdraktene, sier HMS-direktør Liv Nielsen i Eni Norge.

Nyvinning

De nye draktene er utviklet og produsert av SINTEF og Hansen Protection AS. I første fase av prosjektet deltok også oljeselskapene Total, Nexen Inc. og Dong Energy sammen med Eni Norge. Dette samarbeidet har vært viktig for å utvikle kravspesifikasjonen til leverandørene.

Vi har mye solid utstyr som brukes på norsk sokkel. Men i nord må vi ta høyde for lavere temperaturer i både luft og sjø. Den nye drakten er bedre isolert mot kulde, spesielt rundt hender og føtter. I tillegg er den utstyrt med LED-lys slik at den skal være lettere å se og bli sett i mørket. Tester viser at det skal være mulig å oppholde seg i tre timer i kald sjø med denne drakten, sier Nielsen.

Om Beredskapskonferansen

Beredskapskonferansen er en arena for nasjonal og internasjonal erfaringsutveksling og samarbeid om beredskap, med fokus på offshore og annen maritim virksomhet. Konferansen ble etablert i 2009 etter initiativ fra fagforbundet Industri Energi og Norsk olje og gass, med Petroleumstilsynet, Statoil og Operatørenes Forening for Beredskap (OFFB) som viktige medspillere. Konferansen arrangeres i 2013 for femte gang og samler beslutningstakere og fagpersonell fra ulike næringer og miljø knyttet til sikkerhet og beredskap.

Kilde: eninorge.no

Foto: Eni Norge