- En investering på 20 milliarder ville vært den største investeringen EVER på landjorden

Publisert

Olje- og energiminister Terje Søviknes mottok i dag planer for utbygging og drift (PUD) for Njord og Hyme, samt for å koble til det nye feltet Bauge i Norskehavet.

enerWE fikk en prat med ministeren etterpå, og benyttet anledningen til å spørre hva disse prosjektene betyr for olje- og gassbransjen i dagens marked.

- De er veldig viktige. Det er investeringer på bortimot 20 milliarder kroner som betyr veldig mye for leverandørindustrien som har hatt en tøff periode. Det betyr mye for sysselsetting, men ikke minst for produksjon i 20 år fremover. Dette vil skape store verdier til fellesskapet, sier Søviknes til enerWE.

Dagens PUD skiller seg litt fra tidligere utbyggings- og driftsplaner.

- Det spesielle er at vi har hatt produksjon på Njord i 20 år. Det skulle egentlig vært avsluttet i 2013 allerede. Nå får vi 20 nye år. Det betyr at vi får utnyttet ressursene i feltet optimalt, sier Søviknes.

Totalt utgjør PUD-ene en investering på hele 19,8 milliarder kroner. Dette er penger som kommer svært godt med i dagens marked.

- En investering på 20 milliarder hadde vært den største investeringen ever på landjorden i tradisjonell industri, sier Søviknes.

Også for offshore-næringen er dette sårt trengte investeringer.

- 20 milliarder er fortsatt mye penger også offshore, og akkurat nå er det ekstra viktig fordi vi har hatt noen tøffe år bak oss, sier Søviknes.

Han er veldig glad for løftet som disse investeringene gir.

- Dette gir sysselsetting, dette gir arbeid til både ingeniører og fagarbeidere ute i industrien, og det setter jeg umåtelig pris på, sier Søviknes.

Les også: Investerer 20 milliarder på Njord og Bauge