- Dette er en bransje som har hatt det altfor bra alt for lenge

Publisert

Christine Calvert er Norges eneste tekstdoktor. På enerWE Communication Conference, som ble arrangert på Lillestrøm 10. mai i år, tok hun for seg olje- og energibransjens kommunikasjon i sosiale medier. Det var ikke imponerende, skal vi tro tekstdoktoren.

- Jeg synes det er vanskelig å finne samtalene og hva dere som bransje snakker om, sier Calvert.

Hun trakk frem et par eksempler på hvordan bransjen deler forskjellige saker i sosiale medier som Facebook, Twitter, LinkedIn, og påpekte hvor lite engasjement det skapte når bransjen legger ut intetsigende meldinger som f.eks. "Tiltakspakken Nordkraft gir resultater".

- Det er mye push fra dere. Dere snakker mye om dere selv, men ikke om det som betyr noe for folk flest, sier Calvert.

På den andre siden står de som av forskjellige grunner har et negativt syn på bransjen. De skaper engasjement gjennom innlegg som deles flittig, gjerne med hashtagger som #fuckoil, #gasisbad og #grøntskifte.

- Dette er en samtale som foregår uten dere, sier Calvert.

Etter foredraget tok enerWE en prat med tekstdoktoren, og spurte henne hva hun synes om oljebransjens innsats i sosiale medier.

- Jeg synes det er noen som er veldig flinke, men generelt er de altfor introverte. Det er som å være på en fest der alle bare snakker om seg selv, sier Calvert.

Hun savner engasjerende historier som gjør at folk forstår hva olje- og gass faktisk er, og hva det bidrar til i det norske samfunnet.

- Det er mange ting bransjen kunne gjort for å skape mer engasjement, for å fortelle historier om hva vi bør vite om olje og gass, sier Calvert.

På spørsmål fra enerWE om temaene som olje- og gassbransjen er så vanskelige at de ikke egner seg for sosiale medier, svarer Calvert nei. Hun mener det koker ned til at bransjen må innse at de må kommunisere mer og bedre.

- Dette er en bransje som har hatt det alt for bra alt for lenge. De har ikke tenkt på at de må kommunisere, og det får de svi for nå, sier Calvert.

Se hele intervjuet i videoen øverst i artikkelen.

Les også: