Ber retten hindre sokkelstreik

Mener SAFE opptrer ulovlig. Norsk olje og gass mener streiketrusselen til fagforeningen SAFE er ulovlig og ba mandag retten forhindre en mulig streik fra onsdag morgen. Den NHO-tilknyttede arbeidsgiverforeningen beskylder SAFE for å bringe en lokal rettstvist inn i de sentrale tarifforhandlingene, og mener at streikevarselet i forbindelse med meklingen er ulovlig. Arbeidsretten behandlet saken … Continued

Mener SAFE opptrer ulovlig.

Norsk olje og gass mener streiketrusselen til fagforeningen SAFE er ulovlig og ba mandag retten forhindre en mulig streik fra onsdag morgen.

Den NHO-tilknyttede arbeidsgiverforeningen beskylder SAFE for å bringe en lokal rettstvist inn i de sentrale tarifforhandlingene, og mener at streikevarselet i forbindelse med meklingen er ulovlig. Arbeidsretten behandlet saken mandag, men det er ikke ventet noen avgjørelse før neste uke, opplyser informasjonssjef Eli Ane Nedreskår i Norsk olje og gass til NTB.

Tvisten dreier seg om et krav ansatte i ExxonMobil har fremmet knyttet til lik rett til tidligpensjon og like pensjonsvilkår etter at den er innvilget. SAFE har levert plassoppsigelse for 154 ansatte i ExxonMobil. Meklingsfristen går ut ved midnatt natt til onsdag.
Forbundsleder Hilde-Marit Rysst i SAFE var ikke tilgjengelig mandag.

Slik situasjonen var mandag kveld, skulle meklingen i det sentrale tariffoppgjøret starte tirsdag formiddag. Riksmeklerens kontor kunne ikke svare på om det var aktuelt å utsette meklingen til den rettslige prosessen er avklart.

©NTB