65 må forlate Archer

135 jobber fortsatt i fare. Archer har nylig avsluttet oppsigelser av 65 personer innen plattformboring, det melder fagforeningen Industri Energi i Archer. Archer er et globalt oljeservice-selskap og har 8.000 ansatte. Frivillig lønnsreduksjon feilet Bedriften har sendt inn melding til NAV med oppsigelser på inntil 230 personer i perioden juli-desember. Dette betyr at 135 personer til står i … Continued

135 jobber fortsatt i fare.

Archer har nylig avsluttet oppsigelser av 65 personer innen plattformboring, det melder fagforeningen Industri Energi i Archer. Archer er et globalt oljeservice-selskap og har 8.000 ansatte.

Frivillig lønnsreduksjon feilet

Bedriften har sendt inn melding til NAV med oppsigelser på inntil 230 personer i perioden juli-desember. Dette betyr at 135 personer til står i fare for å miste jobben i nær fremtid. Meldingen kommer etter 85 prosent av Archer-staben godtok en lønnsreduksjon på 15-17,3 prosent. Lønnsreduksjonen har vært i effekt siden mars, men det viser seg nå at dette tiltaket alene ikke var nok til å forhindre oppsigelser.

Avventende i forhold til ytterligere oppsigelser

Oppsigelsene skyldes at prosjekter stadig blir utsatt, og operatørene ønsker mindre bemanning. Fagforeningen melder at de forholder seg avventende med tanke på de resterende 135 ansatte som fortsatt er på utrygg grunn.

Vi håper at vi ikke må si opp flere, men om arbeid fortsatt utsettes når 17.3% reduksjonen utgår kan totalt antall oppsigelser komme opp mot 230 i perioden juli-desember, skriver Industri Energi i Archer i meldingen.

De 65 oppsigelsene er gjort etter ansennitetsprinsippet, sier Reidar Rikstad, leder for Safe i Archer til offshore.no.