Troll B-plattformen har passert én milliard oljefat

Publisert

Troll B-plattformen har produsert en milliard fat oljeekvivalenter siden starten 19. september 1995, forteller Statoil i en pressemelding. Tilsammen har Troll B og C vært norsk sokkels største oljeprodusent de siste tre årene.

Da Troll B startet produksjonen i 1995 var ni oljebrønner og en gassinjektor forboret. I mer enn 21 år har plattformen levert solide mengder olje med meget høy regularitet. I snitt er det produsert 20600 kubikkmeter per dag, og i 2016 vil gjennomsnittet være på 12000 kubikkmeter per dag. Det mener Statoil er en imponerende rate for en «oljedame» på 21 år.

En milliard fat olje tilsvarer en inntekt på hele 268 milliarder norske kroner, hvorav omtrent 200 milliarder har gått direkte tilbake til AS Norge gjennom eierskap og skatt.

– Oljen og gassen som samlet er produsert fra Troll-feltet så langt representerer verdier for 1300 milliarder kroner. Etter 20 års produksjon ligger Troll an til å bli norsk sokkels høyest oljeproduserende felt for fjerde år på rad. Troll B leverer høy regularitet og gode HMS-resultater, og dette er resultat av dedikerte medarbeidere som gjør en fantastisk innsats hver dag, både i havet og på land, sier Lars Høier, produksjonsdirektør på Troll.

Troll B har de senere årene hatt en «flat» produksjonsprofil takket være effektivt og aktivt boreprogram samt teknologiutvikling og -implementering. Fortsatt er det utsikter til oljeproduksjon på plattformen de neste 8-10 år.

Gjennom 2015 ble det satt ny rekord i tilbakelagt distanse i reservoaret, med nye 145000 borede reservoarmeter. Det er budsjettert med oppstart av 15 nye brønner i 2016.

Powered by Labrador CMS